Mrt

Öğrencimiz Muhammed Yurttaş Muaythai Bölge 2.'si olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarını devamını dileriz.

Mrt

Cumhuriyet Ortaokulu olarak "yedinci sanat"ın büyülü atmosferini yerinde deneyimleyelim dedik ve 5 ilâ 6. sınıflarımızla film izlemek üzere sinemaya gittik. Daha nice sanat severler yetiştirmek dileğiyle

Mrt

Okulumuzda düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında öğrencilerimiz düşünmenin, karar vermenin, stratejik planlar yapmanın, kazanmanın ve kaybetmenin en eğlenceli halini birlikte tatmışlardır. 50'den fazla yapılan müsabakalar sonucunda alanlarında 1. olarak okulumuzu Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacak olan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında okulumuzu temsil edecek öğrencilerimizi tebrik eder, turnuvada başarılar dileriz.

Mangala 1.si: Betül KARAMAN

Küre 1.si: Helen GARİPOĞLU

Reversi 1.si: Memduh Eren YILMAZ

Pentago 1.si: Ferhat ÇİTE

Kulami 1.si: Sunay YÜCEL

Mrt

Okulumuz 8. Sınıf öğrencisi Cansu Aydemir Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Modern Şekiller ,Shuangdao Yıldızlar Türkiye 1. oldu.

Aynı öğrencimiz Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Modern Şekiller ,Xıngyıquan Yıldızlar Türkiye 2. oldu.

Ara

Mugla İl Milli Eğitim Mudurlugu koordinesinde yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında okulumuz 5. Sinif öğrencileri atık malzemelerden yeni yıl kartları tasarladı.

Ara

Acil Sağlık Hizmetleri Etkinlikleri kapsamında UMKE ve 112 ekipleri  okulumuzda “İlk Yardım Farkındalık  Eğitimi ”verdiler . İlk yardım hayat kurtarır !

Ara

Bakanlığımızın “Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler Projesi” kapsamında sevgili öğrencilerimizle çok amaçlı aletlerle yeni aktivete alanları oluşturma ve Kurt Baba oyununu öğretme ve oynama etkinlikleri yapıldı.

Ara

Muğla valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın himayelerinde başlatılan “Bir Kitap Bir İnsan” projesi kapsamında 5/B sınıfı öğrencileriyle kütüphane çıkış bileti etkinliği yapıldı .

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün "Değerler Çınarı" Projesi kapsamında Haklarımı Biliyorum etkinliği yapılmış, İnsan Hakları ve Saygı konusunda öğrencilerde farkındalık vebilinçlendirme çalışması yapılmıştır. Okul proje yürütücüsü Özkan GÜMÜŞ'e teşekkür ederiz.

Ara

Muğla İl MEM koordinesinde yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği ( ENVERÇEVKO) tarafından düzenlenen “ Çevre Farkındalığı ve Bisiklet Kullanımı ile Daha Az Karbon Salınımı” konulu eğitime katıldık .

Daha az karbon salınımı için “Arabadan in, bisiklete bin ! “

Ekm

Öğrencilerimiz Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen EramusDays etkinliğine katıldı. Etkinlikte hem Erasmus+ projelerini tanıdılar hem de atölye çalışmalarına  katılarak eğlenerek ogrendiler.

Ock

İnanmak başarmanın yarısıdır. Hedeflediğin liseyi tanımak ise başarma yolundaki ilk adımlardandır. 8. sınıf öğrencilerimiz de bu amaçla öğretmenleri ile Muğla'daki Fen Liselerini ve Güzel Sanatlar Lisesini  ziyaret edip ilimizin güzide okulları ile ilgili bilgi aldılar.

Ock

Okulumuz öğrencilerinden Nisan Devrim ÖZALIN ve Yağmur CEYLAN daha önce yapmış oldukları "Küçük Damlalar" eTwinning projesi hakkında okul öğrenci, öğretmen ve velilere sunum yapmışlardır. Yaptıkları sunumda hazırladıkları projeyi anlatan öğrenciler bir eTwinning projesi yapma aşamalar, projenin kendilerine katkı sağladığı işbirlikçi çalışma, web-2 aracı kullanma, sunum yapabilme gibi beceriler ile proje yapmak isteyen öğrenciler için önerilerini paylaştılar.

Ock

Küçük Damlalar eTwinning projesi kapsamında öğrencilerimiz suyun tasarruflu kullanımına dikkat çektiler.